Viquiprojecte Monuments / Repte 2014: L’edició.

La Torre de DasCoincidint amb la cinquena edició del concurs internacional de fotografia WikiLoves Monuments, l’Amical Wikipedia proposa el Repte Monuments 2014 amb el propòsit de crear, ampliar i millorar articles sobre monuments del patrimoni arquitectònic identificats en les llistes elaborades a partir dels registres oficials. No es tracta només doncs d’un concurs de fotografia sinó a més, d’edició.

Aquest cop hi ha més interès en l’edició que en la fotografia, malgrat que són moltes les poblacions on encara les seves llistes de monuments no estan completes, com per exemple, sense anar més lluny, la de Girona centre.

El procediment és ben senzill, tothom hi pot participar. Només cal tenir un compte registrat, apuntar-se a la pàgina de participants i anar sumant punts. Les bases les trobareu en aquest enllaç.

I és que contribuir editant un article de qualsevol forma, sigui corregint la seva ortografia o el seu format o contribuint amb una fotografia pot arribar a ser:

  • Una gimnàstica d’higiene mental força relaxant: estimular la concentració en focus diferents dels quals la vida diària ens porta, ens allunya de les seves possibles ansietats inherents.
  • Un repte personal que comporta excitar l’estimulació personal sense riscs.
  • Exercitar-se en un repte de comunicació seguint el pilar de la neutralitat com a norma de la Viquipèdia, pot constituir una bona pràctica d’una de les 10 habilitats per la vida que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va catalogar com a bàsiques: la de la comunicació assertiva.
  • i com no, aprendre a escriure correctament una llengua, no només en la seva ortografia sinó també en la seva sintaxi: tot un repte 🙂

La fotografia que acompanya aquest article és la de La torre de Das, a Cerdanya i amb l’excusa de voler participar en l’edició del WikiLoves Monuments del 2011, vam passar un més que agradable dia en família implicant a tots en aquest repte.

Però atenció, hi ha temps fins al 30 de setembre 2014.

 

 

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s