Com funciona la nova eina per comparar visites en els articles de la Viquipèdia

Nueva herramienta para ver y comparar visitas en artículos de Wikipedia

Nova eina per veure i comparar visites en articles de la Viquipèdia

Aquest febrer, el compte de Twitter de l’ @AmicalWikimedia anunciava una nova eina per comparar visites en articles de la Viquipèdia.

L’eina pot comparar articles entre l’edició de la Viquipèdia escollida per així poder mesurar les consultes que realitzen els usuaris i donar-nos una idea de la popularitat que posseeixen en el temps. Comprovar aquesta popularitat, pot ser estratègica a l’hora de prendre decisions de comunicació, tot buscant un bon abast.

Pot configurar-se per dates, edició de viquipèdia, tipus de plataforma (de sobretaula, app mòbil o per web), per tipus d’usuari, i per articles. El resultat és una còmoda analítica que mostra directament el nombre de pàgines vistes per dia de cadascun dels articles.

El gràfic està configurat per comprovar el termòmetre de la popularitat o interès que susciten els articles de Salvador Dalí, Museu Dalí i Gala Dalí a la Viquipèdia catalana, però us convido a veure el nombre de consultes que va provocar en la Viquipèdia espanyola els articles de Mariano Rajoy, Carles Puigdemont, Pedro Sanchez i Pablo Iglesias en els últims 60 dies en aquest enllaç, o bé Hillary Clinton, Bernie Sanders i Donald Trump en la viquipèdia anglesa durant els últims 30 dies aquí. Com a primer exercici que pots fer, és el de canviar les dates de consulta: els resultats et poden sorprendre.

Responder

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s